placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Optreden
PROMINENTENBAL BIJ D'OELEWAPPERS

PROMINENTENBAL BIJ D'OELEWAPPERS

Zaterdag 20 januari mochten we met onze kapel aantreden tijdens het PROMINENTENBAL van CV D'OELEWAPPERS.
Het is noemenswaardig om te vermelden dat we gewoon allemaal op tijd aanwezig waren en de mogelijkheid kregen om te genieten van een Zwols kwartiertje. Voor de lezers onder ons die niet bekend zijn met de term, we moesten wachten.
Na het Zwols kwartiertje mochten we de grote zaal voor even verlaten en naar een klein achterzaaltje, al waar de hoogheid, Prins Feike de 1ste, de hoogheden van andere verenigingen ontving. Wij waren dit kleine ,warme, gezellige zaaltje binnengeloodst om sommige verenigingen te voorzien van muziek bij binnenkomst. Uiteraard mochten onze gouden klanken ook klinken voor de nodige alaafjes.
Gekscherend werd er al snel aan het begin van de avond geroepen dat de schrijver van dit bericht de alaafjes wel even kon tellen. Tuurlijk jongens, geen probleem!
Gemiddeld gezien hebben de meeste hoogheden van de bezoekende verenigingen een kleine speech voorbereid waar zo een 5 tot 6 tal keer allaaf wordt gespeeld. Daarna worden er wat medailles, nee onderscheidingen, of toch medailles uitgereikt. Hoogheid Feike staat nu al bekend om zijn  versprekingen.
Na hier en daar soms wat muziek en een korte pauze bleek dat we toch al snel 2 uur in dat zaaltje hadden gestaan.
Ondertussen veel gelachen, veel versprekingen, veel leuke cadeaus en veel leuke muziek. Ja.....ik ben blijven tellen. U weet wel, die alaafjes.......
Op dit moment stond de teller op goed 60 keer alaaf.....MAAAAAAR
De stadsprins, prins Decibel.nl, kwam iets later op de avond binnen. Nu bleek tijdens zijn speech al dat hij er goed wat allaaf tussen had zitten. Daar kwam  nog bij dat hij nog wat recht wilde zetten met onze kapelmeester.....
Nog meer alaaf dus.....
Enfin.....de kapel blies tot bloedens toe de deuntjes, de alaafjes, nog meer deuntjes en nog meer alaafjes. Na de startprijs en zijn gevolg stond de teller al op 95.....

Zo rond een uurtje of half 11 was elke hoogheid begroet en konden we ons begeven naar de grote zaal nadat we aangekondigd waren.
Ook daar hebben we onze muzikale kwaliteiten laten horen, zo goed en zo slecht als dat kon????. De zaal stond op z'n kop. Er werden zelfs vrijwillige polonaises ingezet!
Uiteindelijk werd ook daar de prominent bekend gemaakt van 2018, het Zwolsballetjeshuis! Van harte gefeliciteerd voor hen, ook namens onze kapel! Tijdens de bekendmaking werden weer de nodige onderscheidingen of nee medailles of toch bekers, trofee? Ehm.....er werd iets uitgereikt. Ook dit werd weer ondersteund door wat alaafjes.
Jaja......dat tellen op zo'n avond valt niet mee. Uiteindelijk nadat voor onze kapel de muzikale ondersteuning gedaan was stond de teller op 99 allaafjes.

99......serieus!? De autist in mij vind dit verschrikkelijk. 99 voelt zo niet af. Wat was 100 perfect geweest. Men zou natuurlijk kunnen concluderen dat we muzikaal zo op waren dat de 100ste gewoon niet meer erbij kon. De echte kenners weten beter. Als echte professionals kunnen we omgaan met het feit dat het 99 waren*, stoppen op je hoogte punt*, jezelf niet overspelen*. ( bij * doorhalen wat niet van toepassing is)
Al met al was het weer een zeer geslaagd optreden voor onze kapel. Er is weer genoeg gelachen en muziek gemaakt. Carnaval staat voor de deur.....waar komen we u tegen?

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress