placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Festival
Pardoes weer van de partij tijdens de NKD in Voorthuizen

Pardoes weer van de partij tijdens de NKD in Voorthuizen

Zaterdag 1 juli 2017 vertrokken wij om half tien richting Voorthuizen om deel te nemen aan het NKD of wel het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten. Na aankomst kregen alle deelnemers en begeleiding en kop koffie en een heerlijke plak Monuta cake een geboden, wat wil je ook met een uitvaartorganisatie als hoofd sponsor. Het NKD bestaat uit twee delen over dag de leutklasse en ’s avonds de wedstrijdklasse. Hoe bijzonder is het dan dat er van 12.00 uur tot middernacht veel publiek aanwezig is.
Na het welkomstwoord van de voorzitter en de toewijzing van de gastdames, in ons geval was dat Laura over haar later meer, vertrokken de kapellen richting centrum waar een vijftal locaties waren voor de optredens van ongeveer 25 minuten. Ons eerste blokje speelden wij dicht bij het hoofdpodium een leuk begin in de druilerige regen iets waar we rekening mee hadden gehouden, immers de vooruitzichten waren ronduit slecht. Uiteindelijk viel het weer over de dag gezien nog wel mee, het begin was een beetje jasje aan en jasje uit maar vanaf 15.00 uur was het heerlijk zonnig weer.
Laura onze gastdame had de taak te zorgen dat wij op tijd op de locaties aanwezig waren en dat het ons aan niets ontbrak, hiervoor had zij de beschikking over een bolderkar voor de koelbox en bij droogweer de jassen. Zoals een goede gastdame betaamd heeft Laura (het was een hele lieve meid J wie kent het niet) heel goed voor ons gezorgd, de koelbox werd tijdig bijgevuld en de lunchpakketjes waren er voldoende aanwezig.
Zoals bekend doet Bloaskapel Pardoes bijna altijd mee aan de leutklasse omdat wij ervoor hebben gekozen een breed repertoire te spelen. Ons boekje, ja wij spelen van muziek en niet uit ons hoofd, bevat ruim vijftig nummers. De reden hiervan is dat wij er voor hebben gekozen niet de hele dag het zelfde blokje te spelen iets wat in de wedstrijdklasse heel veel voorkomt. Neemt niet weg dat wij geregeld positieve geluiden horen van kapellen uit de wedstrijdklasse over ons repertoire en niveau. Ondanks de leutklasse werden wij ook gejureerd door een publieksjury, hier kon iedere kapel dan weer 10 bonus punten verdienen indien het bekende nummer hij was maar een clown ten gehore werd gebracht. Nu is dat een nummer wat in de medley “het kleine café” is opgenomen dus die 10 punten waren snel binnen voor iedere kapel. Nadat wij alle vijfblokjes onderbroken door de nodige pauzes om het vochtniveau weer aan te vullen hadden afgerond kregen alle muzikanten en sponsoren een buffet aangeboden. Een prestatie op zich een buffet waar 450 man in een kwartier van een maaltijd wordt voorzien. Na de maaltijd vertrokken wij weer richting Zwolle, enkelen bleven achter om als publiek bij de wedstrijdklasse aanwezig te zijn.
 erugkijkend op een uitstekend georganiseerde en heel gezellige dag maken wij een diepe buiging voor de organisatie en hopen met de editie van 2018 weer aanwezig te zijn.

Foto's

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress