placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Festival
Bloaskapel Pardoes prolongeert titel

Bloaskapel Pardoes prolongeert titel

Vrijdagavond vertrok een bijna voltallig Pardoes richting Vollenhove om daar mee te doen aan het mini-kapellenfestival.
Dit festival is de opmaat voor de Havendagen, die dit pinksterweekend het rustieke Zuiderzee stadje zou doen bruisen van activiteiten. Gelet op het mooie weer van de afgelopen dagen en de weersverwachtingen voor Pinksteren zou ook gerekend kunnen worden op grote belangstelling. Ook vorig jaar werd op deze avond een aantal kapellen uitgenodigd om muzikaal de degens te kruisen. Pardoes bleek toen volgens de jury de beste. Vanavond stond er dus  wat op het spel ……….. . Bij sommigen van ons was de spanning voelbaar.  Zelfs onze kapelmeester, die toch voor hetere vuren heeft gestaan, vergat bij het vertrek zijn sleutelbos uit de fiets mee te nemen. Daardoor kwamen we voor het eerst in ons bestaan te laat op de bestemming. Gelukkig werd dit door de organisatie soepel opgelost. Ons rondje door de stad werd vervangen door een optreden voor het podium.
Na de officiële opening werden de leden van de jury en de kapellen   ( in totaal drie ; 1 uit Ruinen , 1 uit Ens  en wij dus) voorgesteld.  Elke kapel werd verzocht om ca. een half uurtje te spelen. De eerste vier nummers zouden worden beoordeeld. De nummers daarna waren ter opluistering van deze avond. De kapel uit Ens zou het spits afbijten, gevolgd door de groep uit Ruinen; wij zouden afsluiten. Tussen de blokken door was een pauze. Onze kapelmeester had zichzelf NATUURLIJK weer hervonden en zette een ijzersterk blokje van vier neer. Bloaskapel Pardoes gooide de remmen los en deed de muren van Vollenhove schudden. Natuurlijk werd na “de verplichte vier” nog lang doorgespeeld. De uitslag van de verloting en het invallen van de duisternis noodzaakten ons te stoppen  en tenslotte volgde het oordeel van de jury:

Pardoes mocht zich weer kampioen van de Havendagen van Vollenhove noemen!

Het was een mooie en gezellige avond. Volgend jaar weer ?  Misschien - om in scheepstermen te blijven - drie maal is scheepsrecht ?

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress