placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Festival
Blaasorkesten festival Ommen

Blaasorkesten festival Ommen

Zaterdag 2 september vertrokken wij weer richting Ommen voor het jaarlijkse Dweilorkestenfestival tijdens de Ommerbissingh. Helaas was door de naweeën van de vakantie de bezetting niet volledig maar acceptabel om op te treden.
Na het openingswoord van de organiserende kapel het Flater Pret Orkest vertrokken de kapellen richting speellocaties. Mede door het mooie weer was het weer goed toeven in Ommen, publiek in ruime mate aanwezig en erg enthousiast. Publiek, wat tevens de jury was, kon briefjes invullen met de waardering voor de kapellen een zogenaamde publieksjury. Tijdens de pauzes kon er weer gezellig bijgepraat worden over de vakanties van elkaar. De optredens van ieder 25 minuten werden door het publiek goed gewaardeerd er was dan ook heel gezellige sfeer in het stadje aan de Vecht. Tijdens ons laatste blokje op de markt bedacht de kapelmeester dat de kapel zich maar eens moest omdraaien, immers er waren twee terrassen op het plein en het publiek van het ene terras zat eigenlijk de hele middag tegen de achterkant van de kapellen te kijken en dat is niet bij iedereen een leuk gezicht J.  Dus na een minuut of tien keerden wij ons om naar het andere terras.
Nadat alle kapellen waren uitgespeeld Werd door de organisatie tegen 17.30 uur de uitslag bekend gemaakt. De eerste plaats was voor de Kamgoarn Klösse uit Rijssen, de tweede plaats voor Tjonge Jonge uit Deventer en de derde plaats voor Bloaskapel Pardoes. Al met al een erg leuke dag gehad en weer een leuk resultaat voor het naseizoen, er komen immers nog een paar leuke festivals aan.

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress