placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Optreden
Opening -historisch- sprookjesboek bij C.v. De Deurzakkers

Opening -historisch- sprookjesboek bij C.v. De Deurzakkers

Vrijdag de 14 november was voor ons weer de eerste carnavalsavond van het seizoen 2014/15.
In de thuisresidentie van de carnavalsvereniging de Deurzakkers openden we rond 20.30 uur de feestavond. Na de openingspolonaise door de “zittende” Prins brachten we de aanwezigen in de stemming door een blokje te spelen. Daarna was het de beurt aan de bevriende carnavals- verenigingen om binnen te komen. Enkele hoogheden hadden hun eigen digitale tune bij zich ; de anderen werden door ons binnengeblazen en zo werd , zonder dat je het idee had dat je nergens meer kon staan, de zaal gezellig gevuld.
Na nog een paar nummers, een drankje en een muzikale bijdrage van de DJ was het tijd voor de abdicatie van de Prins. Prins Peer de Eerste werd van de versierselen ontdaan en mocht vervolgens op ludieke wijze afgaan. De commissie van Cv. De Deurzakkers had een leuk idee uitgewerkt. Zo mocht de – nu oudprins – onder onze muzikale begeleiding enkele peren schillen en kon hij tenslotte als een wat bijzondere Wilhelm Tell , geblindeerd, met een dartpijl op de peer mikken. Natuurlijk slaagde hij voor dit meesterstuk en kon hij dan ook worden opgenomen in het Vorstendom. Na ons volgende blok was het alweer tijd voor het “moment-supreme” : de nieuwe hoogheid zou zich voor het eerst tonen.
Na een even indrukwekkende - , als oorverdovende video gingen de schuifdeuren open en kwam ZIJ binnen. Inderdaad : ZIJ ! Want voor het eerst in de geschiedenis van de Deurzakkers is er een vrouwelijke Prins – sorry een Prinses ! Prinses Assepoester , bijgestaan door twee stiefzusters.
Na de proclamatie speelden wij nog een nummer en natuurlijk sloten we deze gezellige avond af met de Zwollenaar.
Prinses Assepoester en adjudanten namens Bloaskapel Pardoes : wij wensen u allen een sprookjesachtig carnaval. En wij feliciteren de Deurzakkers met dit historische besluit, waarvan deze schrijver in ieder geval hoopt, dat het voorbeeld wordt gevolgd.

Foto's

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress