placeholder
8
7
6
5
5
4
3
2
1
Optreden
Bloaskapel Pardoes als hofkapel op feest van prinses Assepoester

Bloaskapel Pardoes als hofkapel op feest van prinses Assepoester

Ruim twee weken geleden waren we  getuige van de opkomst van prinses Assepoester, die dit jaar
cv. De Deurzakkers voor zal gaan in het carnavalsfeest van Sassendonk.
Afgelopen zaterdagavond was de officiële receptie en wij waren wederom als  sfeermakers aanwezig. Om half acht stonden we, zoals dat zo mooi heet gericht en genummerd klaar om prinses Assepoester met “klaroengeschal “ te verwelkomen.
Cv. de Deurzakkers had er voor gekozen om de receptie en de feestavond in aparte zalen te
houden. Zo kon er gedurende de avond een mooi feest worden opgebouwd en konden de gasten
de aandacht krijgen, die zij krachtens hun status, toekwam.
Na een kort openingswoordje zetten wij een “kom-maar-binnen-tune” in en kon de eerste hoogheid met gevolg de receptiezaal betreden. Het zou deze avond nog een heel lange rij blijken te worden. Steeds weer stond de volgorde vast : binnenkomsttune van Pardoes; speeches ; cadeaus ; medailles; felicitaties en o.b.v.  Bloaskapel Pardoes afgang door de andere deur. Volgende !
Toch verveelde het geen moment, want de hoogheden deden steeds hun uiterste best om in hun toespraak een anekdote of een ander leuk feitje onder de aandacht te brengen. Natuurlijk waren de Stadsprins en de Stadsprinses ook aanwezig en werd voor hen de Zwollenaar gespeeld.
Zo ging de tijd toch nog snel voorbij en hadden we voor we het wisten zo drie blokjes gespeeld.
Een paar korte pauzes voor een drankje en om even de benen te strekken waren erg welkom, want de temperatuur in het zaaltje begon aardig op te lopen. Daarna gauw weer opstellen voor de volgende gasten ; er zouden wel vijftien “opkomens” zijn.  Na afloop van de receptie ging iedereen naar de feestzaal, die intussen behoorlijk vol was geworden. Daar speelden we nog een lange polonaise en werd dit deel van de avond door ons afgesloten met de Zwollenaar. De instrumenten konden worden opgeborgen maar  het feest ging nog “even” door.
Een goed georganiseerde, gezellige avond was voor ons na welgeteld honderd-en-vier-en-dertig  ALAAF`s afgelopen.
Alaaf ! (135)

Reageer via facebook

Deze site is ontwikkeld door Time2impress